РЕГЛАМЕНТ (ІНФОРМАЦІЙНА КАРТКА) |
|
|
|
експлуатаційний дозвіл
для потужностей (об’єктів) з виробництва, переробки або реалізації харчових
продуктів, які підконтрольних санітарній службі |
(назва документа дозвільного характеру) |
_Державний _заклад «Запорізька лінійна
СЕС на Придніпровський залізниці» |
(найменування органу, що видає документ
дозвільного характеру) |
|
|
|
1. |
Найменування дозвільного центру, в якому
здійснюється обслуговування суб’єктів господарювання |
Єдиний дозвільний центр Запорізької області |
виконкому
Запорізької міської ради |
2. |
Місцезнаходження дозвільного центру |
м. Запоріжжя, вул. Українська ,50 |
3. |
Інформація щодо графіку
роботи дозвільного центру |
Понеділок – п’ятниця з 900
до 1800 ,перерва 1300 - 1345 |
4. |
Реквізити адміністратора (-ів) та
представника (-ів) місцевого дозвільного органу, відповідальних, за видачу
документа дозвільного характеру: |
В.о. зав. сан-гіг. відділу ДЗ
«Запорізька лінійна СЕС» |
Чалик Микола Петрович
та пом. лікаря з гігієни харчування ДЗ «Запорізька лінійна СЕС» Володська
Ольга Степанівна, тел. (061) 720-24-70, тел./факс (061)720-36-60 |
5 |
Нормативно-правові акти, якими регламентується
видача документа дозвільного характеру |
|
5.1. |
Закони України (назва , частина, стаття) |
- Закон
України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» від
06.09.2005 № 2806-ІV; |
- Закон України «Про
перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності» №
3392 від 19.05.2011(з 01.01.2012) |
-
Закон України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя
населення» від 24.02.1994 № 4004-ХІІ
ст.ст. 10, 11, 12,17,22,23, 35 |
-
ЗУ «Про безпечність та якість харчових продуктів» |
№ 771/ 97-ВР від 23.12.1997 ,р.3
ст.19,р.4 ст.22 |
5.2 |
Акти Кабінету Міністрів України |
-
Постанова КМУ № 712 від 12.05.2007 «Про затвердження Порядку видачі
експлуатаційного дозволу для потужності (об`єктів) з виробництва, переробки
або реалізації харчових продуктів»; |
(назва , дата та
номер, пункт) |
- Постанова КМУ № 526 від 21.05.2009
«Про заходи щодо упорядкування видачі документів дозвільного характеру у
сфері господарської діяльності» п.43,44; |
|
- Постанова КМУ № 1176 від
07.12.2005 «Про затвердження форми заяви на одержання суб'єктом
господарювання або уповноваженою ним особою документів дозвільного характеру» |
5.3 |
Акти центральних органів виконавчої
влади (назва , дата та номер, пункт) |
. Порядок проведення державної
санітарно-епідеміологічної експертизи, затвердженого наказом МОЗ України від
14.03.2006р. № 120 і зареєстрованого в Мін. юстиції України від 31.03.2006р.
№ 362/12236.” Про внесення змін до наказу МОЗ України від 09.10.2000 |
№ 247 "Про затвердження Тимчасового
порядку проведення державної санітарно-гігієнічної експертизи" |
5.4 |
Акти місцевих органів виконавчої влади / органів
місцевого самоврядування (назва, дата
та номер, пункт) |
|
6. |
Вичерпний перелік документів, необхідних
для отримання документа дозвільного характеру |
1. Заява на одержання суб’єктом господарювання
або уповноваженою ним особою документів дозвільного характеру (Постанова КМУ № 1176 від 07.12.2005 «Про затвердження форми
заяви на одержання суб'єктом господарювання або уповноваженою ним особою
документів дозвільного характеру») |
2. Виписка або витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та
фізичних осіб – підприємців. |
{Абзац другий пункту 9 в редакції
Постанови КМ № 849 ( 849-2011-п ) від 10.08.2011}. |
3. Копія сертифіката відповідності, або свідоцтва про
відповідність збудованого об'єкта
проектній документації, вимогам державних стандартів, будівельних норм і
правил, або акта державної приймальної комісії про прийняття в
експлуатацію закінченого будівництвом (реконструкцією) об'єкта, або
акта технічної комісії, засвідчена в
установленому порядку; |
{Абзац третій пункту
9 в редакції Постанови КМ N 427 (427-2010-п ) від 09.06.2010}. |
4. Перелік харчових продуктів, що
виробляються, переробляються або реалізуються, за підписом заявника |
5. Акт
санітарно-епідеміологічного обстеження ф.315/о (згідно
пп.11-13 Постанови КМУ № 712 від 12.05.2007 «Про затвердження Порядку видачі
експлуатаційного дозволу для потужності (об`єктів) з виробництва, переробки
або реалізації харчових продуктів») |
6. Протоколи
досліджень харчових продуктів, об’єктів зовнішнього середовища |
Усі документи (окрім
заяв) надаються у вигляді копій, засвідчених підписом та печаткою заявника.
Заявник несе відповідальність за достовірність інформації, зазначеної в заяві
та документах |
Матеріали після проведення
експертизи не повертаються. |
7. |
Платність (безоплатність) видачі
документа дозвільного характеру |
Платно |
|
У разі платності : |
|
7.1. |
Нормативно-правові акти, на підставі яких
стягується плата |
- Закон України «Про забезпечення санітарного та епідемічного
благополуччя населення» від 24.02.1994 № 4004-ХІІ, ст. 35; |
(назва та реквізити
нормативно-правового акту) |
- Закон України
«Про безпечність та якість харчових продуктів» № 771/ 97-ВР від
23.12.1997 , ст. 22 |
|
- Постанова КМУ від 11.05.2006р. № 662 «Зміни,
що вносяться до постанови Кабінету Міністрів України від 15.10.2002р. № 1544
і від 27.08.2003р. № 1351 "ТАРИФИ (ПРЕЙСКУРАНТИ) на роботи і послуги, що
виконуються і надаються за плату установами та закладами державної
санітарно-епідеміологічної служби"». |
|
- п. 6. Порядку проведення
державної санітарно-епідеміологічної експертизи, затвердженого наказом МОЗ
України від 14.03.2006р. № 120 і зареєстрованого в Мін. юстиції України від
31.03.2006р. № 362/12236.” Про внесення змін до
наказу МОЗ України від 09.10.2000р. |
|
№ 247
"Про затвердження
Тимчасового порядку проведення
державної санітарно-гігієнічної експертизи" |
|
- Постанова КМУ № 712 від 12.05.2007р.
«Про затвердження Порядку видачі експлуатаційного дозволу для потужності
(об`єктів) з виробництва, переробки або реалізації харчових продуктів» |
|
(п. 7
із змінами, внесеними
згідно з Постановою КМ України
№N 31( 31-2011-п ) від 19.01.201р.) |
7.2. |
Розмір плати |
200 грн. 00 коп. (без ПДВ) на підставі
укладеного договору між СЕС та заявником. Плата за проведення необхідних досліджень та вимірювань
стягується відповідно до законодавства. |
{ Пункт 7 із змінами, внесеними
згідно з Постановою КМ України
№ 31 ( 31-2011-п ) від 19.01.2011 } |
7.3. |
Розрахунковий рахунок для внесення плати |
ОКПО: 20507439 МФО:813015 ПН: 205074308267 Р/рахунок 31251272210494 Банк : ГУДКУ в Запорізькій області |
8. |
Строк, протягом якого видається документ
дозвільного характеру |
10 робочих днів |
(Закон України «Про
дозвільну систему у сфері господарської діяльності» від 06.09.2005 № 2806-ІV,
ст. 41) |
9. |
Вичерпний перелік підстав для відмови у
наданні документа дозвільного характеру |
- подання суб'єктом господарювання
неповного пакета документів, необхідних для одержання документа дозвільного
характеру, згідно із встановленим вичерпним переліком; |
- виявлення в
документах, поданих суб'єктом
господарювання недостовірних відомостей, надання недійсних,
підроблених документів та таких, що втратили чинність; |
- негативний висновок за результатами
проведених експертиз та обстежень або інших наукових і технічних оцінок,
необхідних для видачі документа дозвільного характеру |
- відкликання
заявником своєї заяви про видачу документів |
- вимоги заявника
щодо видачі документів у термін менш, ніж передбачений внутрішнім регламентом
для цього виду документів |
- звернення заявника щодо видачі
дозвільних документів, що не входять до компетенції
санітарно-епідеміологічної служби |
- інші підстави, які
передбачені чинним законодавством |
(Закон України «Про
дозвільну систему у сфері господарської діяльності» від 06.09.2005 № 2806-ІV, п. 5ст. 41) |
10. |
Строк дії документа дозвільного
характеру (необмеженість строку дії) |
необмежений |
11. |
Необхідність у проведенні експертизи
(обстеження) об’єкта, на який видається документ дозвільного характеру |
Необхідно |
-
Закон України «Про забезпечення санітарного та епідемічного
благополуччя населення» від 24.02.1994 |
№ 4004-ХІІ, ст.10; |
- Закон України «Про безпечність та якість харчових
продуктів» № 771/ 97-ВР від 23.12.1997 , ст. 22 |
- Указ Президента
України № 400/2011 від 06.04.2011 «Про Положення про Державну
санітарно-епідеміологічну службу України», підпункт 18 пункту 4; |
- Постанова КМУ № 712
від 12.05.2007 «Про затвердження Порядку видачі експлуатаційного дозволу для
потужності (об`єктів) з виробництва, переробки або реалізації харчових
продуктів», п. 12) |
12. |
Платність (безоплатність) проведення експертизи
(обстеження) |
платно |
|
У разі платності : |
|
12.1. |
Нормативно-правові акти, на підставі яких
стягується плата |
- Постанова КМУ від 11.05.2006р. № 662 «Зміни,
що вносяться до постанови Кабінету Міністрів України від 15.10.2002р. № 1544
і від 27.08.2003р. № 1351 "ТАРИФИ (ПРЕЙСКУРАНТИ) на роботи і послуги, що
виконуються і надаються за плату установами та закладами державної
санітарно-епідеміологічної служби"». |
(назва та реквізити
нормативно-правового акту) |
- п. 6. "Порядку проведення державної
санітарно-епідеміологічної експертизи", затвердженого наказом МОЗ України від
14.03.2006р. № 120 і зареєстрованого в Мін. юстиції України від 31.03.2006р.
№ 362/12236.” Про внесення змін до наказу МОЗ
України від 09.10.2000р. |
|
№ 247 "Про затвердження Тимчасового порядку проведення державної санітарно-гігієнічної
експертизи" |
12.2. |
Розмір плати проведення експертизи (обстеження) |
вартість лабораторних (інструментальних)
досліджень на підставі укладеного
договору між СЕС та заявником. |
12.3. |
Розрахункові рахунки для внесення плати |
ОКПО: 20507439 МФО:813015 ПН: 205074308267 Р/рахунок 31251272210494 Банк : ГУДКУ в Запорізькій області |
13. |
Примітки |
|